Myšlenka nikdy není špatná

5. 12. 2019 11:48:40
Realizace myšlenky je problém. Můžeme trestat člověka za myšlenky? Každý jedinec může říci svúj názor, tomu se říká svoboda slova. Teprve realizace těchto myšlenek je pro ostatní problém.

Myšlenky. Slova. Přesvědčování druhých o pravdě mých slov. Čím více jich přesvědčím, tím více jich mne bude následovat. A budu mít více peněz. To znamená, že jim tzv musím vymýt mozek. V dnešní době se tomu říká Transformace vědomí.

Víte, je to pozoruhodné. Nechceme náboženství, ale v okamžiku, kdy nám někdo nabídne únik z reality, tak za ním běžíme. Nejdřív dobrovolně, protože nám nabízí, prý, svobodu, kterou jsme nikdy nepoznali. Pak přijdou Desátky, přispějte nám na provoz. Nemáme na provoz. Ti ostatní vám lžou, jen my jsme ti správní. A tak platíme a platíme. Ućí nás nenávidět stávající náboženské skupiny. Oni jsou peklem v našem životě. Oni za vše můžou. Každou událost nám vyobrazí dle své potřeby. Ne podle skutečnosti, ale dle své potřeby. A tou potřebou není moje dobro, ale jejich konto.

Dnes utíkáme od velkých náboženství k něčemu, prý, novému. Ke svobodě. Je to lež. Jdeme ze závislosti do závislosti. Proč jim za to platíme? Chtějí nám dávat moudra? Dobře. Ale ať jdou do práce. Tím nemyslím nás oblbovat a tahat z nás peníze. Ať jdou k do výrobního procesu, ať si vydělají na své oblbování druhých. To oni nedokážou. Proč? Protože našli lepší způsob výdělku. Stačí jen kecat. Jako politici.

Pořád se navážejí do neziskových organizací. Ale sami o tyto dotace žádají. Proč? Protože si sami určují mzdu. Každá nezisková organizace, která dostane dotace, by měla být kontrolována na výši platů. Jak je možné, že nezisková organizace žádá o příspěvky na činnost? Jak je možné, že jejich videa jsou plné reklam? Kam ty peníze jdou? Na jejich osobní potřeby? Na jejich život v luxusu?

Náboženství je peklo. Tzv,, probuzení'' nás o tom dennodenně přesvědčují. Ale sami nás vedou do jiné víry, do jiného náboženství. Tam není svobodný názor. Vím to. Když řeknete něco proti, jste temná strana. Buď se zařadíte nebo vás vyloučí. Stačí se podívat na jejich diskuse na internetu. Jen ten, který chválí, je zobrazen. To má být svoboda myšlení? Transformace vědomí? Ani náhodou.

Proč? Jednoduše. Rub a líc. Když máš dobro, máš i zlo. Bůh, Vesmír je obojetný, duální. Vesmîr je dobro i zlo. To nejde oddělit. Teoreticky: Jste křesťan a zemřete při pumovém atentátu muslima. On zemře také. Přijdete do nebe a tam potkáte toho atentátníka. A vy se ptáte: Co tady dělá? On má být v pekle!

Proč by měl být v pekle? Jen proto, že má jinší vizi cesty do nebe?

Nebo jinak. Dva tenisté. Oba věřící křesťané. Každý se pomodlí ke stejnému Bohu, aby zvítězil. Vždy někdo vyhraje. Je to zásluha Boha? Byl snad poražený malověrný? Ne. Zkrátka se to stalo. Bůh v tom nehrál žádnou roli.

Transformace vědomí. Vznešené téma. Být vědomě svobodný. Ale to také znamená si na svou svobodu samostatně vydělat. Pokud vydělávám na druhých, jsem žrec. A když vidïm na internetu ty ceny, tak proti vám musím bojovat. Protože lžete. Míra Schmidt to kdysi řekl. Moudrost se předává. Ne prodává. Bohužel se sám stal obětí, když požádal o finanční příspěvek. Jak věřit někomu, kdo se prodává? Pak už říká pouze to, co chtějí ovečky slyšet, aby posílali peníze. A tím prorok skončil.

Člověk a Lidstvo. Už jsem o tom psal. Člověk si musî vybrat. Jsou dvě cesty.

První: Sežer nebo budeš sežrán.

Druhá: Mravenec v mraveništi.

Dnes jde člověk první cestou. Sežer nebo budeš sežrán. Člověk ví, že je to špatná cesta. Bohužel neumí vybočit. Jde v davu a s davem. A ten, kdo vybočî, je zničen.,, V jednotě je krása a proto velím plyn''.

Je to o hlavě. O myšlence. Já jsem Já a jsem součást Lidstva. Všichni víme, že se musíme sjednotit. Problém je v tom, kdo bude vládce? V tomhle je podstata Brexitu. Kdo bude vládnout? Není to o příspěvcích, o emigrantech, apod. Je to o národním egu. Prý. Je to lež. Je to o ovládání zbytku světa. O moci. O penězích. Za vším hledej peníze. Všichni to vi, ale nemluví o tom. Vždy vytáhnou národnostní téma. Aby zakryli pravdu. Peníze. Peníze. Peníze.

Taky můžu být prorokem. Něco řeknu a buď to vyjde nebo ne. Nikdo neví, kdy a kde proroctvi se stane skutečností. Budu dlouho po smrti, kdy se má slova, možná, stanou skutečností. A stejně budu zapomenut. Teď jen bojuji se svým egem. Říkat. Upozorňovat. Proč? Z jakého důvodu? Člověk stejně si musí projít peklem. Musí prožít zlo. Když nepozná zlo, neví, co je dobro.

Autor: Petr Šimík | čtvrtek 5.12.2019 11:48 | karma článku: 5.34 | přečteno: 182x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 13 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 9.23 | Přečteno: 153 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 14.40 | Přečteno: 304 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.44 | Přečteno: 92 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.69 | Přečteno: 547 | Diskuse
Počet článků 87 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 496

Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaj? mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...