Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem agnostik. Nemám žádné důkazy o boží existenci, ani o boží neexistenci. A ono je to asi jedno, protože to vypadá, že Bůh se v našich pozemských záležitostech nijak neangažuje. Osobně bych raději žil ve světě s Bohem, protože by to skýtalo alespoň jakous takous šanci, že všechno to zlo, které lidstvo páchá bude nakonec potrestáno. Ale kdyby na mě někdo namířil bambitku a řekl, že si musím vybrat, řekl bych, že spíš neexistuje.

Za prvé to zlo samo o sobě lze lépe vysvětlit ve světě bez Boha, kde je v podstatě jen zbytnělou verzí evolučního "sežer a nebo buď sežrán". Ve světě "stvořeném" se zlo jeví jako designová chyba a na jeho vysvětlení je pak třeba vymýšlet různé za vlasy přitažené báje (mluvící had, Pandořina skříňka atd). Přitom vůbec nebylo nutné. I bez myšlenek na páchání zla by člověk měl stále dostatek svobodné vůle k výběru mezi tisíci "dobrých" možností.

A za druhé nechápu proč by "stvořený" vesmír musel být tak šíleně veliký. Pro člověka, jakožto korunovační klenot božího stvoření, by bohatě postačila sluneční soustava. A možná naše galaxie (pokud by se Bůh chtěl plácnout přes kapsu). Ale miliony Galaxií, které často ani nejsou prostým okem vidět? Proč?

1 0
možnosti
Foto

No, tak nějak, stále stejný problém, existuje bůh - neexistuje bůh. Samozřejmě že bůh existuje, to nepopírají ani ateisté, ale bohužel, existuje jen v imaginárním světě představ, v reálném světě prostě neexistuje, s tím je třeba se smířit a dle toho se zařídit. Bůh je pouze imaginární dogmatický konstruk sloužící k ovládnutí společenství věřících tomuto dogmatu.

0 0
možnosti

V závěru jste si to pohnojil agitkou. Ať si každý svobodně věří čemu chce, ze své vlastní vůle a přesvědčení...jasné a jednoduché.

1 0
možnosti

J58i64ř73í 90H61o94r88á21k

23. 6. 2019 19:05

Ať si každý věří v co chce, ale za svoje peníze a neotravuje s tím ostatní a hlavně děti. S tím mají ovšem všechny církve, hlavně římsko-katolická, velký problém.

2 0
možnosti
Foto

Otravovat děti pravdou? A co otravovat děti lží o neexistenci Boha?

0 0
možnosti
Foto

Poznámka k první vaší větě: "Existenci Boha jako stvořitele stvoření nikdo nikdy nedokáže ani nevyvrátí." Je to vaše spekulace a navíc lehce vyvratitelná. Existenci Boha možná už někdo dokázal - nemůžete mluvit za celé lidstvo. Existence Boha nebo čehokoliv jiného se dát dokázat několika způsoby:

1) někdo se s ním setkal, - viděl, slyšel atd.,

2) ten někdo o něm vydal věrohodné svědectví,

3) Bůh (či někdo) tady po sobě zanechal jasné stopy,

(nevidíme vítr ale ohýbající se stromy), atd.

Dalo by se po více napsat. Můj závěr je, že Boha může v dnešní době poznat každý, kdo bude hodně chtít ho poznat. Studium Bible je jedna z cest, jak.

1 3
možnosti
Foto

No, tak nějak, opravdu se s ním již někdo setkal, viděl ho, slyšel ho? Opravdu o něm vydal věrohodné svědectví ? Opravdu po sobě zanechal jasné stopy? No, mnoho lidí si tak jisto není. Ale budiž, když tomu věříte, není cesty která by vás k pravdě zavedla.

1 0
možnosti
Foto

Píšete: A nikdo nemá právo tvrdit, že jeho Bůh a jeho pojetí Boha je jediné správné

Avšak práve toto tvrdil Ježiš, ktorého v článku citujete, ale jeho slová ste prekrútili. Tvrdil, že práve On má správne pojatie Boha, dokonca je Boží Syn. Ale neskončil pri slovách, ale dokázal to tým, že vstal z mŕtvych.

https://tvrdonova.blog.idnes.cz/?us=46726

0 0
možnosti

Jsem daleka vám vaši víru brát. Musím se ale přiznat, že vždycky, když čtu prohlášení typu "Ježíš vstal z mrtvých, je to psáno v Bibli, tak to musí být pravda", nějak nedokážu pochopit, že takhle může uvažovat dospělý člověk.

2 0
možnosti

Boha nikdo nikomu nebere, jde jen o to, aby ho nikdo nezneužíval třeba kvůli prznění nezletilých.

2 0
možnosti
  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik