Diskuse

Právo na smrt

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, proč by duše neměla být svobodná, asi za duši považujete psychiku člověka.

0 0
možnosti

Při těchto úvahách bych doporučil vzít v úvahu případy, které se každoročně objevují v Nizozemí či v Belgii: Pacient dostane smrtící dávku, upadne do kómatu. A po nějaké době se probere, někdy je už v márnici. A podruhé už odmítá asistovanou sebevraždu, i když je jeho zdravotní stav po tom prvém nezdařeném pokusu zpravidla horší.

0 0
možnosti

Vy jste totálně mimo. Ježíš - řízená sebevražda? Pokud jste kdy četl evangelia, tak je to o nezasahování Boha do toho co učiní člověk, přestože Bůh ví, co člověk učiní. Je to o tom, že Bůh dal židovským kněžím na vědomí, že Kristus je nevinen a to právě v osobě Piláta, který si nad ním umyl ruce a řekl, že toho člověka neshledává vinným.

Nevím jestli jste někdy viděl umírat lidi. Já ano a pro Vaší informaci Vám řeknu, že i smrt může být krásná, stejně jako hrozná.

Mluvíte o právu na smrt, takové právo neexistuje. Ale zeptám se....Vaše matka bude v komatu, lékaři jí nebudou dávat šanci. Usmrtíte ji? Tedy zavraždíte, protože eutanazie není nic jiného než vražda

0 1
možnosti

P20a79v82e23l 16V40é42b71r

20. 7. 2019 16:06

Vaše matka bude nevyléčitelně nemocna a nemoc bude provázena nesnesitelnými bolestmi. Nic již nebude zabírat a ona budete ve dne v noci křičet bolestí, až jí žíly budou praskat (ano, takové stavy existují). Vy ji ale, humanisto, necháte trpět jak zvíře, protože raději nechat trpět, než ulehčit...

3 0
možnosti
Foto

Proč do toho taháte lékaře? Pakliže chcete umřít, tak to udělejte, nikdo Vám nemá právo v tom bránit. Proč ale u toho musí být lékař, který je - aspoň doposud - vázán Hippokratovou přísahou - není jasné.

0 0
možnosti

Když někdo vychází z předpokladu, že člověk je svrchovaným pánem, který se nemusí řídit Božím zákonem, pak by bylo logičtější, aby eutanázii prováděl například notář, který by zkontroloval, zda jsou splněny všechny náležitosti podle zákona.

0 0
možnosti
  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik