Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mein Kampf obsahuje příběhy, proroctví a modlitby? Autor pan Šimík zjednodušuje tak, že se nedá psát k věci. Bibli starého zákona jsem četl, něco i důkladněji, považuji Izraelce za vyvolený národ, protože v něm se narodil Boží Syn. Ten přišel na svět, aby nás naučil uctívat a klanět se Bohu, spravedlivéhu a laskavému Otci, v němž není ani trochu špatnosti. Boha ctíme tak, že se řídíme rozumem a pravdou. Svatý Pavel někde píše, že už není žid, pohan, muž, žena, že jsme jedno v Kristu.

Zjednodušení pana blogera Šimíka - hlavním tématem v textu Bible starého zákona je nadřazenost Židů? Autorovi připadá ta nadřazenost prosazovaná až dodnes. Je tady v diskuzi pak posuzován jako "nepřítel Židů". Pokud se někdo bude chovat nadřazeně a očekávat nějaké větší ohledy než k našim obyvatelům, má ve mě pan Petr Šimík druha. Také našich obyvatel, statečných nepoddajných osob, studentů i skautů bylo Hitlerovým národním socialismem mnoho povražděno. Slovanské národy jsou také na mušce totalit Marxe, Hitlera i dalších.

Jinak vzkříšení z mrtvých a věčného života v nebi s Bohem se dostane jen těm, kteří jsou svatým a ctnostným životem blízcí Bohu. Kdo žijeme hříšným životem a neobrátíme se, budeme trestáni ve věčném ohni. Ale to už je také odpověď na mnohé názory pana blogera, ale ten tu asi stejně nečte, píše bohužel jaksi bez odpovědí jako když mluví a mluví bez sluchu, což je v našem idnesáckém blogu škoda. Bůh mu žehnej i odpusť.

0 0
možnosti

Ještě, že nepatřím k těm "vyvoleným". V opačném případě bych se nejspíš nenarodil, protože mí "vyvolení" rodiče by za války skončili nejspíš v Osvětimi, jako milióny dalších "vyvolených", nebo by se stali obětmi nesčetných pogromů. Styďte se, chlape.:-/

0 0
možnosti

Přečetl jsem a jsem na rozpacích, pan autor nemůže Židy vystát, ať dělají, co dělají. Asi patří možná k početné, ale nespočítatelnému procentu lidí chovajících nesympatie k Židům nebo Izraeli, ale nesnižujících se k nenávistnému urážení, společenské perzekuci nebo násilí. Takže bych ho nevnímal nutně jako antisemitu. Nikdo nemá ani v evropských zákonech povinnost apriori mít kohokoli rád, akorát má zakázáno komukoli ubližovat. Izraelci na to mají hezkou definici: „Antisemita je někdo, kdo nenávidí Židy víc, než je nutné.“Já osobně obdivuji každodenní boj lidiček žijících v Izraeli za přežití a žijících v takových podmínkách. Koneckonců je to jediná demokracie široko daleko v tamních končinách...

0 0
možnosti

Žádný bůh. A hlavně žádný bůh nestvořil člověka. Člověk si stvořil boha k obrazu svému - tak, aby takový bůh pouze potvrzoval, že ten konkrétní člověk, respektive národ, je ten "vyvolený". Nevím o náboženství, které by tvrdilo "ten náš bůh na nás kašle".

1 0
možnosti

Tak nevím, ale ten Mein Kampf je biblí možná tak pro zaryté nacisty, jinak prvních cca 120 stránek je životopisem Hitlera, dalších zhruba 150 listů se věnuje té nadřazenosti Germánské rasy a jsou to konstrukce, které můžete slyšet v každé hospodě, určitě nic vědeckého, co by bylo položeno na exaktních základech a dalších cca 200 stránek pak "keci" o nacionálním socialismu. Zkrátka nic moc četba, ono se to ani souvisle číst nedá, spíš jen tak pro zajímavost nalistovat pár stánek, jinak je to brakRv

0 0
možnosti

Těžko můžete "nadřazenost židů" nahradit nadřazeností "křesťanů", "komunistů" nebo "vědecké společnosti". Je to z bláta do louže. Ono je to s tou vyvoleností trochu jinak, než to chápete třeba vy a Hitler. Vyvolenost má a měla pro židovství ten význam, že může s Bohem komunikovat, rozumět mu. Nikde se nepíše o nadvládě nad světem a také historická realita byla jiná. Žijeme rozkročeni mezi řádnou vyvoleností a spravedlností ke světu. Na jedné straně rovnost mezilidská, přiměřeně k tomu, jak moc byste třeba poskytoval svou vyvolenou manželku ostatním mužům v zájmu rovnosti? Vyvolenost nemusí nezbytně znamenat nadřazenost.

1 0
možnosti
Foto

Ta vyvolenost Židů je paradoxně nejvíce šířená křesťany. Ve skutečnosti, jen opravdu zanedbatelné procento Židů má jakýkoliv pocit nadřazenosti.

1 0
možnosti
Foto

Tak tohle je přehlídka toho největšího hnusu, jaký se kdy na tomto blogu objevil. Autor není antisemita? Možná, antisemitismus je mu asi málo.

4 0
možnosti

P33e94t47r 69K15r92a22u36s

15. 9. 2019 22:00

A který národ Žídé vyvraždili?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS