Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J40i97r50i 98B95o17r

22. 11. 2019 15:44

Proč děláte s elektrotechnickou průmyslovkou skladníka? Udělejte se pro sebe.Neznám elektrikáře který by neměl dost práce a velmi slušné výdělky. Ale nejde po osmi hodinách domů.Rv

2 0
možnosti
ZJ

Pane Šimíku,

zkuste vymyslet něco, o co bude velký zájem. Potom stačí založit firmu, najmout lidi a vyrábět a prodávat a vydělávat a zaměstnancům platit vysoké mzdy. Třeba i těm ve skladech.

Ostatní jsou kecy. Středula Váš vzor.

8 0
možnosti
JZ

A i když pana premiéra moc nemusím, tak plně souhlasím s jeho snahou po zvyšování minimální mzdy, když sami páni podnikatelé raději do vlastní kapsy.

Zdroj: https://simik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736512

.

Ten náš stát je dobře absurdní, že?

(Jaké mzdy mají skladníci např. v takovém Agrofertu?)

3 0
možnosti
Foto

Přesně tak, jediným Babišovým důvodem pro zvýšení minimální mzdy je větší přísun peněz do státní kasy. Nic lidumilského za tím není.

5 0
možnosti
Foto

J31i72ř59í 16F83e58i16x

22. 11. 2019 13:21

až na těch 140 000 hrubého za dvousměnný provoz slušné...

0 0
možnosti
ZH

Na jedné straně odmítáte socialistický způsob odměňování, na druhé straně po něm hlasitě voláte. Tak nevím, nevím... Nechápu, proč by skladník měl mít ve všech firmách stejný základ, když v každé firmě je dělá jiné množství práce a když každý skladník má rozdílný výkon ve srovnání s dalšími skladníky?

Berte to tak, že jakou mzdu si usmlouváte, takovou budete mít.

2 0
možnosti
MB

Každý člověk je "Zvláštním druhem zboží". Vstupuje na Trh práce, kde se nabízí a prodává. Je ohodnocen mzdou - Zcela podobně, jako jiné zboží cenou. Dle poptávky, jeho užitných, dovedných i zvláštních schopností. Čím méně jimi oplývá - Prodá se za nižší, minimální mzdu. Nemusí zoufat, může se dovzdělat, nenechat se zaměstnat - Může zaměstnávat i ty druhé ...

Je komické, kdy např. ČSSD napíše plakát - Konec levné práce ! A jde se demonstrovat. Asi bojují za kuchařinky ze školních jídelen, školníky, nebo ženy zaměstnané v sociálních službách. No dobře, ale kdo je jejich zřizovatelem ? :-)

3 0
možnosti
MB

Tady se dá ještě dodat - Když toho člověk moc neumí a ani není poptáván, rovněž zoufat nemusí ! Je dobré se dostat do Ústředí Odborů ! Není zaměstnavatelem - naopak žije z práce druhých! Nicméně jasně sdělí, kolik se má platit ! Dokonce i o prezidentování v ČR - pak středulovatě může uvažovat!:-)

2 0
možnosti
JK

Nízké mzdy jsou proto, že ČR, tedy její vlády, zvysoka kašlou na vzdělanost, která s sebou nese znalostní ekonomii s vysokou přidanou hodnotou, a místo toho dělají a chlubí se kdejakou montovnou na manuální práci s nízkou přidanou hodnotou a tedy i s nízkými platy. Mimochodem, ty montovny jsou také nejrizikovější, když přijde finanční krize, kterou vždycky odskáčou nejvíc. Už je líp.

1 2
možnosti
VH

Ano? Vy víte o někom, kdo chtěl v době investičních pobídek stavět v ČR podnik s vysokou přisanou hodnotou? Zkuste ho najít.

0 0
možnosti
MK

Je mi líto, že máte nízkou mzdu, avšak neměl byste to zobecňovat. Já si nestěžuji.

6 0
možnosti
PK

Výše mzdy by měla obecně korelovat s produktivitou práce, zkuste jí porovnat s ostatními státy EU a pak bych byl pro dělat nějaký závěr,,,

2 0
možnosti
AM

A54d74a39m 93M88a41l71ý

22. 11. 2019 10:48

Jaké máme mzdy?

Asi tak:

V porovnání s Německem (jedna z nejvyspělejších zemí světa) jednoznačně nízké.

V porovnání se srovnatelnými sousedními postkomunistickými zeměmi dost podobné.

Ve zpětném porovnání s ČSSR 80. let jednoznačně vysoké.

V porovnání s Ruskem, Ukrajinou, Běloruskem atd. vysoké.

7 0
možnosti
  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik