Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Když pomyslím, jak úporně se naše generace musila na VŠ učit teorie ML , tak se ani nedivím, bo stále ještě jsme nevymřeli. No a pak myšlenky KM podporuje zjevně jim okouzlená Západní Evropa, kde pan juncker odhaluje pomník KM v Trevíru.......tak jsou ještě budou dlouho živé...;-D

1 0
možnosti
Foto

Moment, toho KM tam dodali Číňani. A takovej kus bronzu se může hodit! ;-D

0 0
možnosti
JM

Ideolog komunistických vrahů, německý nacionalista a šovinista, věčný host u Engelse v době oběda. Palacký se v lecčems možná mýlil, v tom, že Marx je neskutečný vůl měl ovšem naprostou pravdu.

5 0
možnosti
Foto

Myšlenky a idee marxismu nikdy nezemřou.

To máte recht, lidí jsou nepoučitelný

6 0
možnosti
JB

J89i31r48i 83B27o18r

30. 11. 2019 12:01

To čtu nejradši. Komunismus je skvělý,ale lidi ho kazí.;-D

Ještě jste zapomněl k těm Husitům přiřadit přiřadit komunisty.!!

4 0
možnosti
Foto

Jediným Marxovým skutečným přínosem byla legitimizace násilí jakou součásti politického boje.

Ne, že by k tomu nedocházelo, ale Marx násilí legitimizoval. Všechno ostatní tu už bylo před ním.

6 0
možnosti
SB

Marxismus se neosvědčil a nikdy se neosvědčí.

Ani ten klasický, ani jeho novodobá forma, o kterou se snaží současné bruselské vedení Evropské unie a kterou u nás prosazovali a prosazují mnozí politikové i řadoví občané.

Bohužel například u dvou přímých voleb prezidenta republiky se sice neomarxista vždy dostal do druhého kola, ale naštěstí v obou případech prohrál.

1 1
možnosti
Foto

Kdežto ryzí antimarxista a skalní pravičák vyhrál! ;-D

7 0
možnosti
Foto

J28i40ř61í 47K23i58n41d91l

30. 11. 2019 10:40

Myšlenky a ideje marxismu v době jejich vzniku nikoho nezajímaly natož dělnickou třídu a to do doby VŘSR. Lenin je využil k získání mas a k vraždám a k teroru. Tyto ideje zaujaly Lenina, Mussoliniho, Hitlera a další diktátory. Dělníky ne.

8 0
možnosti
Foto

Ale proletáře ducha ano.

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D

K tomu se nic jiného nedá poznamenat. To je tak naivní a obrovsky nemoudré. 8-o

Realizace myšlenek M-L na různých místech této planety prokázala, že tak, jak si to představujete, to vůbec nefunguje a lidstvo na stávající vývojové úrovni není schopno absorbovat myšlenky naivního socialismu.

Váš přístup je na druhou stranu velmi nebezpečný, protože svou naivitou vytváříte podhoubí pro instalaci totalitního systému.

6 0
možnosti
MB

Furt dokola - Myšlenky jsou dobré, no zase byly realizovány blbě a špatnými lidmi ! PROBOHA ! Ty myšlenky jsou stupidní ze své podstaty a vybízejí ke zločinnosti ! Oni mají - my nemáme ! Staré zlo vymýtíme tak, že nastolíme zlo nové ! Kdyby se ten nesmysl nastolil - Zastavil by se vývoj. Kapitalismus, je nepřirozenější formou lidské koexistence ! Asi by bylo dobré znárodnit i toho prvního z jeskyně, který vyměnil svou sekyrku za kožešinu ! Jakkoliv jste sepsal šílenost, pravdu díte - Šílené ideje skutečně nevymřou. Jako každá blbost jsou opředeny Věčností ! ... :-)

11 0
možnosti

Máte pravdu v tom, že marxismus, "vědecky" parazitující na beztak ošidné ideji obecné rovnosti a spravedlnosti, která nás provází od úsvitu dějin, je zřejmě (bohužel) nesmrtelný.

A zároveň propadáte obvyklému omylu "myšlenky nejsou špatné, špatná byla realizace".

6 0
možnosti
  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik