Diskuse

O antisemitismu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

I my křesťané se modlíme a čteme "„Slyš, Izraeli, Hospodin je náš Bůh, Hospodin jediný“"

Také čteme " Hospodin promluvil k Mojžíšovi: 2 „Přikaž synům Izraele: Až vejdete do Kanaánu, toto budou hranice země, která vám připadne za dědictví:"

Není to lidská, ale Boží vůle. Přestože křesťané převzali prvenství, jako prvenství přebral Jakob od Ezaua , tak Židé jsou pořád národ vyvolený a národ Bohu milý.

Bůh nikdy nezavrhl svůj národ a své sliby svému národu. Tolik teologicky a teď prakticky.

Židé si svůj stát zaslouží, po necelých dvou tisících letech si tento stát vybojovali vojensky proti vždy mnohem silnějšímu soupeři, soupeři stále stejnému.

Židé si zasluhují můj obdiv, obdiv o to větší, že bojuje i v situacích, kdy jiní hází flintu do žita, jako Beneš v 1938.

A Vám nejde o pravdu, ale o házení jedovatých slin.

Howgh , domluvil jsem

7 0
možnosti
JM

Ono ani v době povstání proti Římu si nevedli Židé špatně. A to římský velitel Titus, syn císaře Vespasiana, byl výborný válečník.

1 0
možnosti
Foto

Autor píše o olivové ratolesti.

V dávných dobách se s olivovou ratolestí moc nezařídilo. Nakonec i v počátcích českého narativu (a vlastně i později) tomu bylo taky tak. Když Slované přišli z ukrajinské stepi a, než praotec mohl vystoupit na Říp, tak před sebou hnali Germány a Kelty. Počátky české státnosti jsou založeny na vyvraždění Slavníkovců. O násilí a utrpení za husitských válek nemluvě. A třicetiletou válku, která pustošila Evropu, jsme taky spustili tady v Praze. Dříve to tak holt chodilo. Dříve? Proti hrůzám dvacátého století jsou všechny ty dávné šarvátky zcela nevinné.

0 0
možnosti
Foto

Ale no tak, za 30leté války přišly české země o jednu třetinu obyvatelstva,

0 0
možnosti
Foto

Vy že jste křesťan? Nemodlíte se náhodou 5 krát denně směrem k Mekkce?...ale ne, moment, ani ten nejzatvrzelejší nepřítel Izraele a Židů z řad Muslimů by nenapsal takovou snůšku nesmyslů jako jste napsal vy. Napadá mně, že byste zasloužil sto otčenášů a sto zdrávasů. Jenže vám by to nepomohlo, protože vy křesťan nejste. Tím co jste napsal, jste totiž zdevastoval, ponížil a zesměšnil toho, který je pro křesťany nadějí a cestou.

Já jako Žid vám odpouštím. Ale je mi z vás smutno.

12 0
možnosti
Foto

A nemohl byste ty nesmysly blíže rozebrat, místo toho odpouštění?

0 4
možnosti
JL

Tak tohle je hodně nepěkný článek. Spíše špatná vizitka některých (křesťanů)?

5 0
možnosti
JM

Jen tak na okraj - myslíte, že mezi obětmi holocaustu převládali bohatí ?

A když pominu dobu dávnověku - po napadení v roce 1948 by se Izrael s olivovou ratolestí asi neubránil. Více se s Vámi rozčilovat nebudu, už jen z důvodu, že Vaše znalosti historie Židů jsou evidentně nevalné.

6 0
možnosti
Foto

Bože Bože, to snad ani není pravda.

RvRvRv

10 0
možnosti
PL

P16e60t39r 52L59u10k54e93š

22. 1. 2020 16:28

Z víru myšlenkového chaosu se vynořila úsměvná pasáž:

"Všichni toużí navštívit Izrael, ale nikdo nechce jet do Krkonoš."

3 0
možnosti
Foto

J67a52k92u73b 48R65o15t18h

22. 1. 2020 16:25

Asi jsem čtenář "zavřený", páč říkám: Co to je, tohleto? 8-o8-o8-o Antisemita jak vyšitý je autor. ;-€

9 0
možnosti
Foto

"On je to určitě velice učenej člověk, ale ten maglajz v jeho hlavě bych nechtěl vidět." (To je (přibližně) citát, proto ty uvozovky.)

4 0
možnosti
  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik